Agenda festivalurilor culinare

Privind la calendar şi la vremea de afară am simţit miros de vară şi odată cu el a venit şi cheful de a petrece cât mai mult timp în aer liber. Un mod plăcut de a satisface poftele de distracţie, aer liber şi mâncare este mersul la festivaluri culinare, drept urmare mi-am notat în agendă câteva dintre ele.

Aventura mâncării bune începe chiar în acest sfârşit de săptămână pentru că şi în acest an se caută cel mai bun burger la Verde Stop, pe Barbu Văcărescu 161-164, la a doua ediţie a  Burger Fest. Organizatorii promit peste 50 de sortimente de burgeri, 17 restaurante, concerte şi multe ore de relaxare la iarbă verde. Şi dacă e concurs este şi juriu format din Nico Lontras, Marius Tudosiei şi Florin Scripca.

Constanţa şi Cătălin Scărlătescu îi aşteaptă pe iubitorii de scoici la mare, în Piaţa Ovidiu, începând cu 20 mai la Festivalul Scoicilor. Ca orice festival care se respectă, a pus la bătaie şi un trofeu pe care îl va câştiga restaurantul şi bucătarul care va găti cele mai bune scoici din lume. Misiune grea, dar sunt sigură că juriul format din chefi cunoscuţi şi personalităţi locale va face faţă cu brio provocării.

Festivalul Turcesc vă aşteapă să descoperiţi şi să vă bucuraţi de aromele şi tradiţiile  Anatoliei. Timp de trei zile, între 20 şi 22 mai, în parcul Titan din Bucureşti, veţi gusta din preparatele culinare turceşti, veţi învăţa secretele artelor orientale în cadrul atelierelor de caligrafie, miniaturi, aurit şi de pictat pe apă.

Ambasada Regatului Thailandei organizează pe 21 mai la Muzeul Satului Dimitrie Gusti, Thai Festival. Momentan nu s-au anunţat informaţii despre participanţi şi vendori dar sperăm că iubitorii de mâncare thailandeză nu vor fi dezamăgiţi.

RO-Wine, The Wine Festival of Romania este găzduit de Studio Fratelli în perioada 20-21 mai şi îşi propune să reunească vinurile de top româneşti, cunoscute în întreaga lume cu cele de renume internaţional şi să le aducă mai aproape de consumator.

Street food, fine dining, mâncare tradiţională românească dar şi internaţională, bio sau raw vegană, salad bar-uri, momente de live cooking, concursuri culinare, degustare de vinuri, zone special dedicate grătarelor, dulciurilor şi băuturilor, la care se va adauga un extra topping de muzică lounge şi concerte live de jazz. Toate acestea la Gourmet Festival în perioada 3-5 iunie, în zona drive în Băneasa Shopping City.

Pentru prima dată în România, anul acesta se organizează festivaluri dedicate street food-ului.

Clujul dă tonul în perioada 7-10 iulie când sunteţi aşteptaţi pe Aleea Stadionului la Street FOOD Festival alături de Florin Scripca, cunoscut drept Chef Foa. Organizatorii vă îmbie să savuraţi reţetele a 10 bucătării internaţionale, să vă delectaţi cu muzică de calitate, să vă răcoriţi cu diverse sortimente de bere, vinuri şi cocktailuri şi să participaţi la numeroase activităti artistice şi recreative.

După Cluj, Bucureştiul preia ştafeta şi ne invită la Bucharest Street Food Festival pe 9-11 septembrie. Festivalul va aduce laolaltă peste 20 de vendori, atât din Bucureşti, cât şi din întreaga ţară: rulote, trucks, căruţe, standuri, biciclete, toate fiind mijloace tipice din care se comercializează street-food. Evenimentul va include varietăţi culinare precum: tacos, burritos, burgers, hot-dogs, sandwiches, paste, grills şi barbeques, clatite, îngheţată şi multe altele, publicul putând astfel să se bucure de o incursiune completă în ceea ce înseamnă street-food.

Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival începe pe 26 august 2016, este un eveniment organizat de Asociaţia My Transylvania din Sibiu şi îşi propune popularizarea în rândul publicului larg a culturii gastronomice autentice din sudul Transilvaniei. În acest proiect sunt implicate restaurante şi producători locali iar pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului vor avea loc momente culinare destinate atât publicului larg cât şi a celui de specialitate, degustări de produse locale, redescoperirea reţetelor vechi, a gustului local din zona Sibiului, cu accent pe multiculturalismul local.

Olivia Crişan

Related Post